Оренда традиційних яхт у Нідерландах

Оренда традиційних яхт у Голландії – це унікальна можливість насолодитися подорожжю на дерев’яних або сталевих плоскодонних яхтах з двома швертами. Ці яхти відмінно підходять для мілководних каналів і нічних відливів, адже можуть переночувати на грунті та виходити прямо на пляжі.

Флотилія, запланована з 13 по 20 липня, обіцяє захоплюючий маршрут через Ставорен, пролягаючи каналами, озерами та островами. Оренда яхти обійдеться в 400 євро з особи, а в ціну включено харчування та розхідники на суму 200 євро.

Головна перевага цієї подорожі – унікальний досвід морських пригод та відсутність сильної спеки, яка часто характерна для Середземного моря. За цей період ви отримаєте неперевершені враження від сполучення з природою та традиціями Голландії, які ви важко знайдете десь ще.

Розклад руху флотилії:

День 1. З аеропорту Амстердам приїжджаємо до славного міста Ставорен. Там наш старт. Перед стартом – 5-6 годин на пограбування міста. У цей час капітани уважно слухають інструктора, котрий докладно описує особливості управління цими цікавими корабликами. Завантажуємо продукти, сортуємо речі, непотрібне викидаємо і в дорогу. В ресторан. Знайомитись, розподіляти обов’язки та розклад команд на найближчий тиждень.

День 2. Зранку відхід. Ідемо на схід каналом JohanFrisokanaal через озера Morra і Oorden. Каналами хід тільки на моторі, в озерах можемо випробувати вітрильне озброєння. Після Sudergoawei та вузькості у нас є 8 км, які пройдемо за 2 години довгим озером Heegermeer. Якщо вийдемо зі Ставорена о 9.00, то до першої години дня будемо в містечку Heeg. За бажанням, там можна зупинитися та 1-2 години погуляти. Для ночівлі добираємось до р. Grow, там вечеряємо та відпочиваємо.

День 3. Цей день присвячуємо парку De Alde Feanen. Пропонуємо бути там о 7.00 з розрахунком неспішно насолодитися природою протягом 6 годин. Вийшовши о 13.00, ми ввечері прибуваємо до Гронінгену. Занять тут можна знайти до ранку та половини наступного дня.

День 4. З 14.00 за 4 години через Емс-канал заходимо до Фармсуму – портового міста на річці Емс. Тут ми гуляємо та ночуємо до 5.00, готуючись до походу до островів Фріз.

День 5. О 6-00, поки пасажири сплять, капітани заводять двигуни, і користуючись попутним перебігом виходять до німецького острова Боркум. Орієнтовний час прибуття 10-11 годин. Острів рясніє курортами, дорогими пляжами, можна садити в сауну прямо на пляжі. о 15-00 стартуємо до острова Схірмонніког. 20 миль проходимо за 4 години. 20-24 години вечеря, диско, багаття.

День 6. о 6-00 старт на острів Амеланд 16 миль, прихід о 10-11 годині. На острові купа розваг, буєра, кайти, велосипеди, коні. Займаємося цим всім до 16 годин після чого стартуємо на острів Терсхеллінг 21 миля, куди прибуваємо до 20 години, далі за відомою програмою.

День 7. Старт о 6-00, останній день походу, вирушаємо на Ставорен, орієнтовне місце прибуття 12-00. Здавання човнів, висування в Амстердам.

Залишити відповідь