Оренда яхт у Франції

Лазурний берег (або Французька Рів’єра) розташувалася на півдні Франції на північному узбережжі Середземного моря. Лазурне узбережжя протягнулося на 300 км вздовж моря. Сорок кілометрів з них – це чудові золотисті пляжі. Клімат – м’який середземноморський.

Протягом весняно-літнього сезону на Лазурному узбережжі постійно відбуваються численні фестивалі, концерти, свята квітів та Карнавали. Любителям пам’яток та музеїв теж не доведеться нудьгувати на Французькій Рев’єрі. Тут знаходиться безліч замків, галерей та музеїв, як археологічних та художніх, так і унікальних – музею автомобілів та музею метеликів.

Лазурний берег – це місце відпочинку представників найвищого світу всього світу. Тому яхтинг тут особливий – привелігований. Уздовж узбережжя розташувалося кілька чудово обладнаних марин, у яких стоять сотні та тисячі білосніжних красунь-яхт. Для більшості їх власників вважається звичайною справою, поснідати в Ніцеї і вирушить на вечірку до Канн. Найвідоміші курорти: Ніцца, Канни, Сен-Тропе та Монако. Зручне географічне розташування дозволяє не тільки подорожувати вздовж узбережжя, а й вирушить у подорож як найближчими Золотими відсрівами, так і до Корсики або італійської Сардинії, а також до іспанської Коста-Брави або навіть до Балеарських островів.

Популярні острови

Антіб (Antibes)
Одночасно давньогрецьке та римське місто-фортеця Антіб на сьогоднішній день є галасливим портовим містом та яхт-центром. Найбільш відомими пам’ятками є замок у Старому місті та будинок-музей Пікассо. В Антібі багато старих звивистих вуличок, безліч гарних ресторанів і добре розвинена яхтова індустрія.
Сусідне місто Жуан-ле-Пен – типовий французький курорт, що пропонує піщані пляжі та насичене нічне життя.
Порт Вобан (Vauban) – головний порт Антіб, найбільший у Європі, пропонує 2400 причалів.

Бандоль (Bandol)
Бандоль є приморським курортом, який пропонує безліч піщаних пляжів, скель, бухт. Найближчі виноградники вважаються найкращими виноградниками червоних сортів на півдні Франції.
Больє-сюр-Мер (Beaulieu sur Mer)

Больє-сюр-Мер – приморський курорт і порт, що знаходиться в самому серці французької Рів’єри. Він межує з Сен-Жан-Кап-Ферра, Ез, і Вільфранш-сюр-Мер і розташований за 6 миль (10 км) на схід від Ніцци і на захід від Монако.
Більє захищений красивими скелями від холодних вітрів Альп та прикрашений пишною рослинністю (тут ростуть пальми, апельсинові та лимонні дерева, банани).

Канни (Cannes)

Місто Канни з кожним роком стає все відомішим завдяки Каннському Кінофестивалю. Є безліч причин, чому його проводять саме у Каннах. Одна з них – це шик, блиск і великий розмах, яких прагне кіноіндустрія. Красива вигнута набережна Круазетт, що охоплює всю затоку і з’єднує два порти, пропонує чудовий піщаний пляж і безліч знаменитих дизайнерських готелів і магазинів. Головна торгова вулиця – Rue d’Antibes, знаходиться прямо за Круазетт.
Сама затока чудова, повна дивовижних яхт і оточена пагорбами і скелями, які досягають Французьких Альп (які видно в ясні дні).

Кассіс (Cassis)
Кассіс – це красиве, старовинне рибальське містечко недалеко від Марселя в оточенні приголомшливих стрімчаків і скель. Тут Ви можете скуштувати найкращі білі вина у цьому районі.

Фрежюс (Fréjus) / Сан-Рафаель (San Raphael)
Фрежюс добре відомий своїми красивими великими білими піщаними пляжами та довколишніми римськими руїнами. Фрежюс – дуже популярний туристичний напрямок, місто може похвалитися своїм чудовим Старим містом.
Сан-Рафаель пропонує галасливе старе місто прямо на пляжі, і третю за величиною на Французькій Рів’єрі марину.

Леринські острови (Lerin Islands)
До Леринських островів відносяться два великі острови, які лежать неподалік узбережжя Канн. Іль Сент-Маргеріт – великий острів, покритий сосновими та евкаліптовими лісами. На острові Іль Сент-Оноре є Цистеріанське абатство, яке досі виробляє вино. Прохід між островами є найпопулярнішим місцем для швартування багатьох яхт регіону.

Марсель (Marsel)
Марсель – чудовий провансальський порт. У місті є чудовий старий порт, який налічує 2600 років історії та забезпечує всіма потрібними послугами. Він чудово підійде для середземноморського круїзу, тому що дедалі більше авіакомпаній зараз літають сюди, а також інші напрямки Блакитного Берегу знаходяться в межах легкої досяжності.

Монако (Monaco)
У багатьох людей Монако асоціюється зі стилем, грошима та азартними іграми. Також тут знаходяться одні з найбільших та найдивовижніших яхт у світі. Крім всього цього блиску, Монако дуже красива країна з чудовим палацом Грімальді, вражаючими гірськими ландшафтами і чудовою архітектурою. Напевно, це те місце, де варто зупинитися на будь-якому маршруті.

Ніцца (Nice)
Ніцца є дуже популярною яхтовою дестинацією, а також основною точкою входу у Французьку Рів’єру завдяки своєму аеропорту. Це досить велике місто (близько 400 тис. жителів), але воно зберегло чарівність старого світу (Вас вразить красивий Старий порт та Старе місто). Тут є безліч ресторанів та магазинів. Пляж гальковий.

Поркероль / Іль д’Ор
Поркероль є найбільшим із трьох островів Іль д’Ор у затоці Йере (біля Тулону). Це дуже популярне місце для всіх типів суден, тут є безліч бухт та гаваней. 80% території острова – охороняється. Північ острова пропонує чудові піщані пляжі, південь – чудові гори та скелі.

Сен-Жан-Кап-Ферра (Saint-Jean-Cap-Ferrat)
Сен-Жан-Кап-Ферра є будинком для ексклюзивних вілл, Гранд Готель дю Кап-Ферра, вілла Ефруссі де Ротшильд з його неймовірними садами, та красивий зоопарк.
На цьому чудовому півострові є мальовничий порт, поряд з ним знаходиться невеликий пляж.

Сен-Тропе (Saint Tropez)
Сен-Тропе здобув славу одного з найшикарніших курортів у світі в 1930-х, коли тут стали відпочивати знаменитості. Тут знаходиться знаменитий пляж Пампелон та старовинний порт. На пляжі Пампелон є безліч пляжних клубів, у тому числі всесвітньо відомий “Club 55” – який пропонує провести весь день на пляжі: ви платите за шезлонг та парасольку, насолоджуєтеся смачним обідом для гурманів та не турбуєтеся ні про що інше. У Сен-Тропі Ви можете зіткнутися з кінозіркою або знаменитістю, але більшість з них намагаються втекти на приватному пляжі або в ексклюзивних віллах.

Гольф-Жуан

На узбережжі Гольф-Жуан є два великі порти з великою кількістю вражаючих яхт і човнів! Круїз на схід від Гольф-Жуан приведе вас до Жуан-Ле-Пен. Тут також є кілька кафе та ресторанів, а також багато приватних пляжів. Однак Жуан-ле-Пен, мабуть, найкраще побачити вночі (якщо ви любите коктейль-бари та клуби).

Вільфранш-сюр-Мер (Villefranche-Sur-Mer)
Гарний порт між Ніццей та Монако Вільфранш-сюр-Мер є ідеальним для ночівлі для будь-якого типу судна. Середньовічний порт відрізняють червоні дахи, склепінчасті проходи над брукованими вулицями та відмінні церковні шпилі. Прекрасний вид на місто та навколишні пагорби та скелі роблять цю зупинку фантастичною.

Острів Корсика
Корсика є великим гірським середземноморським островом з дивовижними можливостями для вітрильного спорту: чисті пляжі з захоплюючою береговою лінією, драматичні скелі та скелі, середземноморські порти, розмірений спосіб життя та тисячолітня історія.

Лангедок-Руссильон
Лангедок-Руссильон – чудова дестинація на півдні Франції, яка здасться Вам кольоровою мозаїкою з дивовижними традиціями та вражаючими ландшафтами. Пляж тягнеться на 200 км! Тут багато морських курортів, сховищ для нудистів. Унікальні пейзажі Сôte Vermeille та Collioure були джерелом натхнення для Пікассо та Матісса.

Атлантичне узбережжя Франції
У регіоні Бретань дуже популярним є яхтинг. Тут для Вас є яхти будь-якого розміру та класу. На вас чекає найкрасивіше узбережжя з білими пісочними пляжами, різнокольорові гранітні скелі, середньовічні замки, рибальські села, чудова атмосфера, гостинні місцеві жителі та високі стандарти якості. Займатися вітрильним спортом у Бретані можна майже цілий рік.

Прибуття: Борме
дистанція чартера: 144 милі

Початок оренди (чартерів) яхти.
1 день: Прибуття
2 день: БормеСен-Тропе (26 nm)
3 день: Сен-ТропеАнтіб (39 nm)
4 день: АнтібСент-Рафаель (16 nm)
5 день: Сент-РафаельПоркероль (46 nm)
6 день: ПоркерольПорт Крос (10 nm)
7 день: Порт КросБорме (7 nm)
8-й день: Відбуття
Закінчення оренди (чартеру) яхти.

Маршрут Французька Рів’єра
День 1: Monaco
Прибуття вдень в аеропорт Ніцци, трансфер до вашої яхти в Монте-Карло. Посадка на яхту, вітальний коктейль. Вечеря на борту.

День 2: Мис D’Antibes та місто Antibes
Після сніданку на Вас чекає коротка мальовнича яхтова прогулянка до гарного мису Антіб. Тут вільний час для відпочинку та занять водними видами спорту. Далі ми прямуємо до міста Антіб, де Ви прогуляєтеся вуличками та ринками Старого міста. Для любителів мистецтва відвідування музею Пікассо є обов’язковим.

День 3: Villefranche
Відправлення в бухту Вільфранш, де можна провести ранок, досліджуючи гарне старе французьке місто. Обід на борту, круїз уздовж приголомшливої берегової лінії до Сен-Тропі. Якірна стоянка бухти Canoubiers в затоці Сен-Тропе.

День 4: St Tropez
Після сніданку ми вирушаємо до шикарних пляжів Сен-Тропе, де можна весело провести час на водних лижах, або спробувати вейкбординг. Коли нагуляєте апетит, можете насолодитися обідом у ресторані на знаменитому пляжі Nikki Beach. Далі вирушимо до порту Сен-Тропе, де й проведемо ніч. Проведіть вечір, гуляючи вуличками Сен-Тропе. Прогуляйтеся по красивій пристані для яхт. Після вечері пориньте в насичене нічне життя, на набережній є безліч барів та нічних клубів.

День 5: St Tropez
Сьогодні можете розпланувати свій день так, як Ви цього хочете: займіться шопінгом, завітайте на художні галереї або проведіть день на якорі біля пляжу Пампелон. Після веселого дня розслабтеся, потягуючи коктейлі та насолоджуючись прекрасними краєвидами.

День 6: затока La Napule
Після ленчу, ми вирушаємо у бік затоки La Napule. Насолоджуйтесь видами приголомшливого Блакитного Берега. По прибутті в La Napule буде подано обід у стилі барбекю на відкритій палубі. Далі час для відпочинку, купання та водних видів спорту.

День 7: Cannes
Сьогодні ми вирушимо у старий порт Канни, відомий Канським кінофестивалем, шикарними готелями та бутіками. Канни це гарне місто, прогуляйтеся його вуличками, підніміться до старої фортеці. Після приємної прогулянки насолоджуйтеся вишуканою вечерею на борту.

День 8: Cannes
Після сніданку висадження з яхти.