Оренда яхт в Трогірі

Місто Трогір знаходиться в центральній частині узбережжя Адріатики за 27 км на північний захід від центру м. Спліт. Населення 10907 чол. (2001).

Центральну історичну частину м. Трогір внесено до списку світової спадщини Юнеско. Трогір пов’язаний міською автобусною лінією зі Сплітом та регулярним міжміським автобусним сполученням з іншими великими хорватськими містами. За 7 км від Трогіра розташований аеропорт Спліт. Історичне старе місто розташоване на невеликому острівці, відокремленому вузькою протокою від материка і ширшою протокою від великого острова Чіово. Основна частина населення Трогира живе у материковій частині міста та на Чіово. Туризм приносить понад половину доходів міста. Крім туристичного обслуговування населення зайняте рибальством, будівництвом яхт та кораблів, а на околицях міста також виноградарством.

Що робити у місті Трогір:

  1. Здійснити екскурсію до Старого міста — навіть серед численних старовинних прибережних і острівних міст Далмації, що добре збереглися, невелика за площею історична частина Трогіра виділяється унікальним скупченням палаців, храмів, веж, старовинних будівель.
  2. Оглянути Кафедральний собор св. Ловро – найбільша будівля старого міста (XIII-XVI століття) з високою дзвіницею.
  3. Подивитися Північні ворота (XVII століття) – центральний вхід у місто з боку материка. Поруч із брамою — статуя св. Івана Урсіні, покровителя міста.
  4. Вилізти на міські стіни (XIV-XV століття) – фрагменти потужних середньовічних міських стін можна побачити з північної та західної частини міста.
  5. З’їздити в Камерленго – фортеця XV століття, розташована на західному краю старого міста. З неї відкривається чудовий краєвид на старе місто.
  6. Подивитись Княжий палац (XIII століття).
  7. Сходити до Романського храму св. Іоанна Хрестителя (XIII століття).
  8. Подивитися церкву домініканців на набережній (XIV століття).
  9. Подивитися неоготичний палац Чіпіко (XV століття).
  10. Сходити до міської ратуші (XV століття).
  11. Погуляти по Набережній Трогіра – особливо красива ввечері, коли вона освітлена ліхтарями, яхти швартуються до набережної прямо в межах міста, а численні ресторанчики пропонують туристам, що прогулюються, страви зі свіжої риби і дарів моря.

Залишити відповідь