Оренда яхт в Саронічній затоці

Саронічна затока. Група островів у затоці Саронікос поблизу Афін. Саронічні острови – це Егіна, Порос, Ангстрі, Ідра, Докос, Спецес та берегова лінія Пелопоннесу – пропонують спокійну подорож, захищену від сильних вітрів.
Маршрут по Соронічним островам спеціально рекомендований для легкого яхтингу, особливо в липні та серпні, коли ви уникаєте сильних вітрів з Кікладом і для короткої відпустки, менше двох тижнів. Протягом цього маршруту ви знайдете багато містечок, античних храмів, візантійських фортець, рибних портиків та безлюдних гаваней.
Саронічні строви з багатими морськими традиціями та історією. Острови були найсильнішими морськими державами, прославилися активною морською торгівлею, тут проходили найважливіші морські битви. Тут народилися відомі адмірали: Міауліс і Ласкаріна Бубуліна (жінка-адмірал).

На островах обмежений або взагалі відсутній автомобільний транспорт, тому пересуватися доводиться пішки або кінні екіпажі.

Сароніки: 7 днів
Відправлення: Афіни
Дистанція: 175 морських миль

  1. Початок оренди (чартеру) яхти.
  2. АфіниЕгіна – Відома храмом Афаї, руїнами покинутого міста Палеохора, сотнями рибних таверен.
  3. Егіна – Ангістрі – Порос – Ангістрі: переважно безлюдний острів, порослий соснами. На Поросі Ви знайдете руїни храму Посейдона, десятки пляжів та затишних кафешок
  4. ПоросІдра – Місто – фортеця, на острові заборонені двигуни внутрішнього згоряння, основний транспорт-осли
  5. Ідра – Докос – Спецес – Спецес прославився як батьківщина цілої плеяди флотських військовоначальників, Галькові пляжі вважаються кращими на островах затоки.
  6. Спецес – Целвінія – Порос.
  7. ПоросПердіка (Егіна)Афіни
  8. Відбуття. Закінчення оренди (чартеру) яхти

Яхтовий маршрут Саронічними островами (Афіни – Афіни, 7 днів)

День 1: Афіни (Athens) – Егіна (Aegina)
Афіни – столиця Греції, сучасний мегаполіс, історичне місто з пам’ятниками, музеями та незліченними красами, які ви можете спостерігати, гуляючи чи пропливаючи поряд. Краєвиди, які ви побачите, незабутні; захід сонця у храмі Посейдона на мисі Суніон і яскраві вогні міста, що відображаються в кришталевій воді вночі. Прогулюючись столицею Греції легко уявити золотий вік, коли побудували Парфенон (найвидатніший пам’ятник давньогрецької архітектури). Місто Афіни побудоване навколо Акрополя і гострокінцевої гори Лікабет, яку, як свідчить легенда, богиня Афіна спустила з неба для захисту міста. Святі гори, стародавні храми та амфітеатри зберегли свою первозданну красу. Мабуть, богиня Афіна досі оберігає своє місто.
Як і інші острови Саронічної групи, Егіна є вершиною затонулої гори. Це також найбільший острів групи. Перекази свідчать, що Аікос, син Зевса та німфа Егіна були першими мешканцями острова. В античний час острів Егіна був торговим портом. Зараз він славиться своїми смачними фісташками та виробами з глини.

День 2: Егіна (Aegina) – Метана (Methana)
Острів Егіна унікальний своїм прекрасним кліматом, красивим ландшафтом, чудовими пляжами та дивовижною стародавньою історією. Найвідомішою пам’яткою є Храм Афаї, який знаходиться на вершині пагорба, звідки відкривається чудовий краєвид на Саронічний затоку. На південному краю острова знаходиться невелике рибальське село Пердика – одне з наймальовничіших місць на острові. Безліч ресторанчиків, які подають свіжу рибу, чекають на своїх відвідувачів.
Крихітний півострів Метану знаходиться на схід від Пелопоннесу на південний захід від міста Пірей. У вас є можливість насолодитися чудовим вулканічним пейзажем (на півострові є близько 32 вулканів) з багатою рослинністю та різноманітною флорою та фауною. Створений в 1870 спа-комплекс зробив його популярним курортним містом. Обов’язково відвідайте рибальське село Агіос Георгіос. У селі Палеокастро є останки класичних стін та воріт Акрополя.

День 3: Метана (Methana) – Ідра (Hydra)
На сьогоднішній день Ідра є одним із найкосмополітичніших пунктів у Середземному морі. Той факт, що Ідра поєднує в собі унікальну красу пейзажів та архітектури, з його близькістю до Афін за важливістю історичних знахідок поступово підняв острів до рівня міжнародного туристичного центру. Безперечно, Ідра є одним із найкрасивіших островів Греції з унікальною атмосферою – дуже яскравою та живою, з модними дискотеками, барами та клубами. Особливістю острова є лічена кількість автомобілів, тут ви зможете покататися на ослику або конячку вузькими середньовічними вуличками. Варто відвідати монастир Pofitis Ilias, маленьке рибальське село Каміні, Бісті та Ніколаос – для купання, острівець Докос.

День 4: Ідра (Hydra) – Спеце (Spetses)
Спеце – красивий острів з багатою рослинністю та безліччю сосен. Тут є піщані пляжі на будь-який смак та чудові відокремлені бухти. Його мальовничі села сповнені двоповерхових неокласичних будинків з дерев’яними балконами та кольоровими стінами. Археологічні знахідки говорять нам, що острів Спеце був заселений ще в ранньому бронзовому віці (близько 2500 до н.е.).

День 5: Спеце (Spetses) – Порос (Poros)
Порос – красивий зелений острів на південному заході Саронічної затоки. Його головне місто та порт острова побудовано у формі амфітеатру на схилах пагорба. Уздовж порту є багато кафе, ресторанів та туристичних магазинів. З вершини пагорба над портом відкривається чудовий краєвид на навколишні острови. У центрі міста варто відвідати Археологічний музей та «фірмовий знак» острова – вежу з годинником. До Пороса примикають два невеликі острівці: Сферія – невеликий скелястий острів і Калаврія – більш пишний острів із зеленими пагорбами та красивими береговими лініями. На цих острівцях збереглися храми богині Афіни та бога Посейдона. Бухта Аскелі відгороджена з двох сторін і море там завжди спокійне, а найчистіші пляжі та безліч сосен та квітів ідеально підійдуть для сімейного відпочинку.

День 6: Порос (Poros) – Пердика (Perdika)
Пердика – дуже красиве мальовниче село за 9 км від Егіни. Вона оточена чистим блакитним морем та оливковими чагарниками. Сільце збудовано на вершині пагорба, з фантастичним видом на блакитні води моря і маленький острів Моні (розташований у 3 морських милях). Найближчий пляж розташований у невеликому поселенні Арільяс, за кілометр від Пердики. Трохи далі, за 4 кілометри від села знаходиться ще один – пляж Каравостасі.

День 7: Пердика (Perdika) – Афіни (Athens)
Повернення до Афін.
До Афін примикає найбільший порт – Пірей. Тут сконцентровано приблизно 65% від загального обсягу господарської діяльності країни. Торговий флот Греції посідає 3 місце у світі.

Маршрут Саронічними островами №2
День 1: Athens – Poros (31 морська миля)
День 2: Poros – Hydra (14 морських миль)
День 3: Hydra – Spetses (17 морських миль)
День 4: Spetses – Nafplion (27 морських миль)
День 5: Nafplio – Porto Heli (26 морських миль)
День 6: Porto Heli – Ermioni (15 морських миль)
День 7: Ermioni – Aegina (40 морських миль)
День 8: Aegina – Athens (18 морських миль)

Маршрут Саронічними островами №3
День 1: Alimos – check-in
День 2: Alimos – Poros
День 3: Poros – Spetses
День 4: Spetses – Monemvasia
День 5: Monemvasia – Spetses
День 6: Spetses – Hydra
День 7: Hydra – Aegina – Alimos
День 8: Alimos – check-out

Маршрут по Соронічним та Іонічним островам
День 1: Athens – Hydra (38 морських миль)

День 2: Hydra – Spetses (19 морських миль)

День 3: Spetses – Kiparissi – Gerakas (28 морських миль)

День 4: Gerakas – Monemvasia (9 морських миль

День 5+6: Monemvasia – Kithira (50 морських миль)

День 7: Kithira – Andikithira (28 морських миль)

День 8: Andikithira – Chania (40 морських миль)

Залишити відповідь