Оренда яхт на острові Карпатос

Карпатос – острів на південному сході Егейського моря, входить до групи Південних Спорад, знаходиться за 10 км. на південь від Родосу. Загальна площа Карпатоса – 301 кв.км. Чисельність населення близько п’яти тисяч осіб. Рельєф острова Карпатос досить горбистий. Схили гір покриті яскравою зеленню. Найвища гора – Калі-Лімні (1214 м.). Клімат – спекотний. Адміністративний центр – Карпафос.
Карпатос цікавий і для тих, кому хочеться відпочити, і для тих, хто цікавиться реальною історією та міфами Стародавньої Греції. Острів Карпатос входив до Афінського морського союзу, ним володіли римляни та візантійці, генуезці та венеціанці, турки та італійці. Звичайно, це не могло не позначитися на архітектурі та етнографії острова, тут Ви побачите і залишки давньогрецьких споруд та будівлі епохи класицизму та елементи східної архітектури. Жителі Карпатосу дуже дбайливо ставляться до своєї історії та традицій.

Що робити на острові Карпатос:

  1. Апери. Колишня столиця острова. Нині одне з найдорожчих та доглянутих селищ Карпатосу, тут розташовано чимало вілл американських греків.
  2. Менетес. Найцікавіше селище в горах, споруди розташовані у вигляді амфітеатру. Можна оглянути церкви Св. Мамоса та Пресвятої Богородиці.
  3. Базиліка Св. Фотіні.
  4. Офос. Найвище село острова Карпатос (510 м). Тут знаходиться етнографічний музей, а також церква Св. Богородиці 17 століття.
  5. Олімбос. Поселення в горах, засноване за різними даними між 10 та 15 століттям. Кожен будинок у селищі міг би стати музеєм. Місцеві жителі одягнені в традиційний одяг. Декілька старовинних храмів. Діючі вітряки.
  6. Позайматися серфінгом у серф-центрі “Містрал”. Карпатос є чудовим місцем для серфінгу, особливо для новачків та бажаючих удосконалити свої навички.
  7. Засмагати на чудових пляжах Карпатоса: Аммопі, Левко чи Фініки.

Події:

  1. У травні на Карпатосі проходить “Свято ловців губок”. Після конкурсу частування для всіх гостей.

Залишити відповідь