Оренда яхт на острові Парос

Острів Парос – третій за величиною острів Кіклад, що знаходиться практично в центрі архіпелагу. Загальна площа Пароса -195 кв. Чисельність населення близько десяти із половиною тисяч жителів. Адміністративний центр – Перука. Парос – батьківщина знаменитого «прозорого» Парійського мармуру. Зелені долини з оливковими гаями та виноградниками лежать поміж пологих, м’яко окреслених гір. У липні та серпні на Парос з’їжджаються віндсерфери, їх сюди приваблює сяюче блакитом море і досить сильні вітри.

Що робити на Паросі:

  1. Перукаря. Туристичний центр Парос. На набережній розсипалися кафешки та магазинчики. Верхнє місто збудовано традиційно у формі амфітеатру, білі будиночки з маленькими жасминовими садками між якими біжать невеликі бруковані мостові. Церква Ста Дверей – найстаріша діюча церква в Греції, заснована Св. Оленою. Монастир Святих Безсрібників. Археологічний музей. Замок Кастро. Церква Св. Олени та Костянтина.
  2. Науса – модний курорт Пароса з дорогими бутіками та барами.
  3. Лефкес – село високо в горах. Тут знаходяться старовинні мармурові копальні, де відбуваються екскурсії. Етнографічний музей.
  4. Відпочити на пляжі Хрісі-Акті – “Золотий берег”.
  5. Відвідати Петалудес – долина метеликів-ведмедиків. Краще їхати у середині літа. Жіночий монастир Христа у Лісах, куди пускають лише жінок.

Події:

  1. 6 серпня – свято риби та вина в Наусі
  2. 23 серпня – у Наусі близько 100 човнів розігрують бій 16 століття між островитянами та паїратами, під проводом Барбаросси.
  3. 9 листопада – день Св. Фектісти

Залишити відповідь