Оренда яхт на острові Родос

Родос – найбільший острів Південних Спорад. Загальна площа Родосу – 1400 кв.км. Населення – близько ста тисяч людей. Родос по праву називають «перлиною Середземномор’я». Місцевість – гориста. Зелені схили та родючі долини. М’який середземноморський клімат.
На Родосі за легендою знаходилося одне із семи чудес світу – статуя Колосса Родоського. За рішенням ЮНЕСКО Родос є пам’яткою всесвітньої культурної спадщини. На Родосі мирно сусідять візантійські храми, середньовічні фортеці та монастирі, та мінарети, зведені за часів турецького правління.

Що робити на Родосі:

  1. Екскурсія старим Родосом, містом, історія якого налічує майже дві з половиною тисячі років. Вітряні млини. Статуї оленів, символів Родосу, фортеця Св. Миколая у порту Мандраки. У Новому місті можна відвідати Благовіщенський собор та мечеть Мюрат-Реїза. Мечеть Сулеймана і турецькі лазні, що діють досі. Тут же знаходиться Міський Акваріум та Новий ринок. Далі можна потрапити до Середньовічного міста. Тут є руїни знаменитого Храму Афродіти. Музей декоративного мистецтва. І, звичайно, Палац Великих магістрів 14 століття будівлі та Палац адміралів (15 століття). Археологічний музей. Старовинні храми та мечеті. Придбати сувеніри можна на вулиці Сократусі, центрі торгового життя Родосу.
  2. Відвідати античний стадіон (2 століття до н.е.) на горі Монте-Сміт. Тут же розташовані руїни храмів Зевса, Аполлона та Афіни.
  3. Відвідати Акрополь у Ліндосі. Також тут знаходяться храм Афіни Ліндійської та церква Св. Іоанна.
  4. Оглянути Венеціанську фортецю в Кретінії.
  5. З’їздити в долину метеликів – Петалудес. Відвідувати долину краще з червня по вересень, решту часу метелики сплять.
  6. Археологічний заповідник Каміра.
  7. Позайматися віндсерфінгом в Академії віндсерфінгу Родосу.
  8. Засмагати на пляжах Іксії.

Залишити відповідь