Оренда яхт на острові Скірос

Скірос – найбільший острів архіпелагу Північні Споради. Загальна площа Скіросу – 209 кв.км. Рельєф – горбистий. Північна частина Скіроса – лісиста, південна – практично гола. Чисельність населення близько трьох тисяч жителів. Адміністративний центр Скіроса – Хора. Скірос – єдиний острів у Греції, де мешкають дикі поні. Острів, де ховався Ахілл, і куди був вигнаний Тесей. Незважаючи на сучасні комунікації та зручності, цивілізація мало торкнулася звичаїв жителів Скіроса, тут досі носять традиційний одяг, свята проходять згідно з старовинними звичаями, збереглися народні ремесла. Скірос славиться своїми виробами з кераміки, чудовими вишивками та оригінальними різьбленими меблями.

Що робити на Скіросі:

  1. Столиця – Хора. Місто заховано у горах, розташоване на схилах у вигляді амфітеатру. Тут необхідно відвідати монастир Святого Георгія з чудотворною іконою, заснований 960 р. Церкви Св. Богородиці, Св. Іоанна, Св. Трійці. Муніципальний та археологічний музеї, музей Фальтаїтісу. Придбати сувеніри, вироби народної творчості у численних місцевих лавках.
  2. Повчиться народним ремеслам у Скіросському центрі.
  3. Пройти підземним переходом з монастиря Св. Георгія в замок Лікомеда.
  4. Орендувати каїк і пропливти на ньому до печер Пентекалі та Діатпрі.
  5. Позайматися дайвінгом біля пляжу Пур’я.

Події:

  1. Масляна. Тут її святкують згідно з античними традиціями. Ряжені в козлячих масках та шкурах танцюють та розважають місцевих мешканців та туристів.

Залишити відповідь