Оренда яхт на острові Тінос

Острів Тінос – острів в Егейському морі, входить до архіпелагу Кіклади. Загальна площа Тіноса – 195 кв.км. Чисельність населення близько восьми тисяч жителів. Адміністративний центр – Тінос. Рельєф – горбистий, клімат – середземний, м’який. Схили гір і рівнини вкриті зеленими деревами та чагарниками, бляжі з чистим білим піском. Тінос (або, як його називають греки, острів Богородиці) є релігійним центром Греції. Славиться своїм рідкісним біло-зеленим мармуром, яким прикрашені не лише грецькі архітектурні пам’ятки, а й світові «знаменитості», такі як Лувр та Букінгемський палац. Також Тинос знаменитий своїми численними каплицями (їх на острові близько 800) голубниками, справжніми витворами мистецтва.

Що робити на Тіносі:

  1. Столиця – Тінос. Обов’язково відвідати церкву Благовіщення (Панайя Евангілістрія), найкрасивішу величну будівлю з білого мармуру, вклонитися чудотворною іконою, одним із творців якої був Св. Лука. Археологічний музей. Картинна галерея художників Тіноса.
  2. Кехровунійський монастир, 11 століття побудови.
  3. Скеля Ксобурго. Тут була заснована антична столиця Тіноса, потім у венеціанський період було збудовано неприступний замок-фортецю.
  4. Відвідати Тарабадську долину – долину блакитний.
  5. Піргос – одне з найкрасивіших сіл у Егейському морі. Майже кожен будинок майстерно прикрашений білим мармуром. Це поселення є батьківщиною багатьох знаменитих художників та скульпторів, недарма його називають «селищем творців».

Події:

  1. Великдень. На острів приїжджає безліч паломників, в основному, греки, щоб відсвяткувати Великдень у найшанованішій церкві Греції – церкві Благовіщення. Після урочистої пасхальної служби свято вихлюпується на вулиці. Готуються святкові великодні страви, що запиваються традиційною грецькою анісовою горілкою – узо. По вулицях їздять машини з дуделками та пищалками.

Залишити відповідь