Оренда яхт у США

США можуть запропонувати багато захоплюючого яхтсменам. Це один із найпопулярніших регіонів для яхтингу. Сприятливий клімат, мальовниче узбережжя, безліч портів та бухт ніби створені для занять вітрильним спортом. Чартер яхт у штатах можливий цілий рік, за винятком серпня-вересня (сезон ураганів).

Можна орендувати яхту як в Атлантичному, так і в Тихому океані. Родзинкою яхтингу в США є величезна різноманітність ландшафтів та кліматичних поясів. Клімат тут варіюється від не спекотного до тропічного, кожен зможе вибрати регіон з тим кліматом, який буде йому до смаку.

Цікавим для яхтингу є східне узбережжя, де можна вирушити до круїзу від Флориди до Мена. Більшість східного узбережжя США покрита унікальною системою каналів, річок і уст, яка дозволяє пливти внутрішнім захищеним від штормів водам, але також, залишаючись у межах видимості океану. Відома, як вітрильна столиця Америки, Чесапікська затока чекає на всіх любителів яхтингу і вразить навіть найвибагливіших туристів. Півострів Флорида розділяє води Мексиканської затоки та Карибське море. Це місце вважається центром яхтингу атлантичного узбережжя США. Найпівденніша точка континенту – острів Кі-Уест, який славиться своїм тропічним кліматом (завдяки безпосередній близькості до Гольфстріму та теплих течій Мексиканської протоки). Duval Street – улюблене місце всіх туристів з великою різноманітністю барів та ресторанів. Форт Лодердейл – місце, де можна помилуватись чудовими мегаяхтами, які схожі на казкові плавучі палаци.

Західне узбережжя США не таке різноманітне, як східне. Його яхтові центри зосереджені у двох районах. Найпопулярніша область для яхтсменів – острови Сан-Хуана, що знаходяться на тихоокеанському північному заході. Це архіпелаг із приблизно 200 островів, багато з яких є заповідниками або морськими парками. Крім круїзів островами, популярні внутрішні води, що пов’язують Пьюджет-Саунд з Аляской. Ще Аляску можна плисти вздовж узбережжя, роблячи зупинку на Гавайських островах. Тут у північно-західній частині Тихого океану дуже часто погана видимість.
На Тихоокеанському південному заході круїзи можна здійснювати цілий рік. Найпопулярнішим є район затоки Сан-Франциско та Нормандських островів (Острова Чаннел) на південь від Каліфорнії. Архіпелаг Нормандських островів складається з 8 середніх та дрібних островів, найвідомішим є Санта-Каталіна. 5 з Нормандських островів є частиною однойменного Національного парку.

Тижневий маршрут з Кі-біскейну
День 1: Кі-Біскейн (Key Biscayne)
Кі-Біскейн – це одні з найкращих пляжів та рибальських місць Америки. Одним із улюблених туристичних місць Південної Флориди є океанаріум Майамі. Можете вирушити на дослідження найстаріших будівель Південної Флориди, відвідати цікавий маяк, прогулятися парком або взяти на прокат велосипед… Якщо ж Вам хочеться пасивного відпочинку – проведіть день у Crandon Beach Park, поніжтеся на сонечку, купайтеся вдосталь.

День 2: Елліотт-Кі (Elliott Key)
Перебуваючи в межах Біскейського національного парку, Елліотт-Кі пропонує чудові умови для пікніків, заняття водними видами спорту, походів та спостереження за живою природою. Відмінний сноркелінг у таких місцях: Sandwich Cove, Hurricane Reef, Mandalay Wreck. Сертифіковані дайвери можуть захотіти подивитися на Alicia Wreck та Schooner Wreck.

День 3: Ісламорада (Islamorada)
Ісламорада – світова столиця спортивної риболовлі. Дайвери та любителі поплавати з маскою зачаровані історією музею дайвінгу, що відкрився у 2006 році. Sea Marine Mammal Park пропонує можливість поплавати з дельфінами та іншими морськими мешканцями. Любителям поплавати, позасмагати, можна порадити Indian Key. Гуляючи цим острівцем серед руїн з 1800-их, Ви відчуєте, що зробили крок назад у часі. Якщо ви зголодніли або просто хочете випити смачного коктейлю, вирушайте в Morada Bay Beach Café.

День 4: Маратон (Marathon)
Безперечно, що природне середовище острова Маратон створило заняття для всіх, незалежно від віку, інтересів чи національності. Чудовий вітрильний спорт, риболовля, дайвінг, сноркелінг
У Crane Point можна прогулятися через дивовижний тропічний гай і відвідати будинок сім’ї поселенців початку 20 століття. Відвідувачі Pigeon Key повертаються назад у часі до крихітного острівця, котрий відіграв величезну роль для Флорида-Кіс. Розташований всього за кілька миль від берега риф Сомбреро ідеальний для сноркелінгу та дайвінгу, це єдиний у Сполучених Штатах живий кораловий риф. Далі від рифу Сомбреро – глибокі сині води Флоридської протоки зі штучними рифами.

День 5: Плантейшн-Кі (Plantation Key)
Плантейшн-Кі знаходиться між островами Кі-Ларго та Ісламорада. Острів – досить маленький, населення не багато, але, тим не менш, вам буде чим зайнятися. Прогуляйтеся до замку МакКі, досліджуйте судно, що затонуло, купуйтеся в океані, займіться каякінгом або рибалкою.

День 6: Кі-Ларго (Key Largo)
Судно Spiegel Grove було навмисно затоплено в 2002 році як основа для нового коралового рифу і зараз він сповнений морського життя. Тут Ви можете знайти одні з найкращих місць для дайвінгу у світі. Також тут популярні: спортивна рибалка, каякінг та серфінг. Завершити свій день можна, обмінюючись кумедними історіями та враженнями в будь-якому ресторанчику чи барі, яких тут достатньо.

День 7: Майамі-Біч (Miami Beach)
У ресторанчику Joe’s Stone Crab можна поласувати найсмачнішими крабами та іншою чудовою їжею. Парк South Pointe – ідеальне місце, щоб розслабитися на пляжі, помилуватися заходом сонця, зробити красиві знімки, або навіть покататися на велосипеді.