Оренда яхт в Пулі

Пула – місто на західному узбережжі півострова Істрія. Населення – 59 080 чол. (2005).

Заснували Пула стародавні греки, зробивши її однією з перших грецьких колоній на півночі Адріатики. Розквіт міста Пула припав на епоху Стародавнього Риму. Римляни оцінили важливе стратегічне становище міста, за них Пула стає найбільшим та найважливішим містом Істрії. Численні пам’ятки римських часів, що збереглися до наших часів, добре ілюструють могутність і важливість міста в цю епоху.
Венеціанська республіка володіла містом понад 600 років до свого падіння. У XIV, XV і XVI століттях місто нерідко опинялося на передній лінії воєн, які Венеція вела з Генуєю та з Габсбургами за панування над Адріатикою. Кілька разів під час цих воєн місто окупувалося ворожими арміями, деякі давньоримські пам’ятники були повністю зруйновані.

Що робити в Пула:

  1. Переглянути Давньоримський амфітеатр – побудований в I столітті нашої ери. Гігантська споруда (її розміри 113х105 метрів) містила 23 тисячі глядачів. Був одним із шести найбільших колізеїв Римської імперії. Дуже добре зберігся.
  2. Сходити на Форум – римський форум, улюблене місце виступу хорових колективів.
  3. Переглянути Тріумфальну арка Сергія – давньоримська арка. Пізніше була вбудована у міську браму. Поруч залишки міських стін римського періоду.
  4. Відвідати Храм Августа – давньоримський храм у непоганому стані.
  5. Сходити в Ратушу

Залишити відповідь