Оренда яхт в Істрії

Істрія – найбільший півострів Адріатичного моря, тільки з північного і лише частково зі східного боку, пов’язаний з материком. Із захід від півострова Істрія лежить Трієстська затока, зі сходу — затока Кварнер. Найбільші міста хорватської Істрії: Пула (Pula) – 58 594 жителів (2001 р.), Ровінь (Rovinj) – 13 647, Пореч (Poreč) – 10 448, Лабін (Labin) – 7 904, Опатія (Opatija) – 7 850, Умаг (Umag) – 7 769, Пазин (Pazin) – 4 986. На адріатичному узбережжі, зовсім поруч з Істрією, знаходиться третє за величиною хорватське місто – Рієка.Найбільші міста словенської частини Істрії лежать ланцюжком на 30-кілометровому побережжі – Копер (Koper) – 23 726 жителів (2002), Ізола (Izola) – 10 381, Піран (Piran) – 4 143 і Порторож (Portorož) – 2 849.

Острів Істрія — дуже привабливий туристичний напрямок. Відпочиваючих приваблюють як гарні краєвиди, чудові пляжі у затишних бухтах, так і старовинні містечка у венеціанському стилі.

Клімат Істрії теплий, дуже сухий, особливо влітку. Береги півострова схильні до сильних вітрів. Один з них — холодний бор — дме в напрямку з північного сходу; інший теплий і вологий – сироко – дме з південного сходу. На півострові у великій кількості вирощуються виноград, оливки, інжир та найрізноманітніші фрукти. На Істрії збереглися прекрасні ліси – понад 35% поверхні острова покрито ними: основні дерева – сосна, дуб, в’яз.

Що робити в Істрії:

З’їздити в Пула, Пореч, Ровінь, Піран, або Копер.
Подивитися Буйє та Грожнян — маленькі старовинні містечка у західній частині півострова неподалік узбережжя.
Відвідати Бріуни – національний парк Хорватії. Включає групу островів, розташованих біля узбережжя Істрії в 6 км від Пули.
З’їздити на Лімський канал – довга і вузька затока, що вдається в західну частину півострова. Традиційне місце розведення устриць та мідій. Красиві пейзажі.
Подивитися Бале і Воднян — ще два гарні сусідні містечка на пагорбах. Головними пам’ятками у Балі є Палац Бембо (XV століття) у стилі італійської неоготики, а у Водняні – церква св. Блаженні у стилі бароко.
Відвідайте Ловран і Опатію — міста на північному сході півострова неподалік Рієки на березі Кварнерської затоки. Ця ділянка істрійського узбережжя ще з венеціанських часів була улюбленим місцем для відпочинку знаті. Піка популярності це місце досягло в австро-угорську добу. Численні готелі та вілли тієї епохи зараз відреставровані і надають цим містам особливого шарму. Старе місто Ловрана добре збереглося. На центральній площі – романська церква св. Юрія.
З’їздити на Двиград — руїни стародавньої фортеці біля Лімської затоки, покинутої жителями XVII століття.
Маршрут Істрією:
1 день: Прибуття
2-й день: Пулао. Лошинь (м. Малий Лошинь) (34 nm)
3 день: Малий Лошиньо. Іст (26 nm)
4 день: о. Істо. Раб (30 nm)
5 день: о. Рабо. Црес (м. Осор) (22 nm)
6 день: Осор – Крниця (21 nm)
7 день: Крниця – Пула (18 nm)
8-й день: Відбуття

Залишити відповідь