Оренда яхт в Північній Далмації

Північна Далмація простяглася від острова Паг на півночі до міста Прімоштена на півдні.
Територія Північної Далмації здавна заселена, що доводять розкопки античних поселень, середньовічних пам’яток та знайдені предмети давнини.
Північно-далматинські острови відносяться до найчисленніших і найрозкиданіших по морю островів у Хорватії. Їх можна поділити на 2 острівні регіони: Задарський і Шибенський. У цьому регіоні близько 500 островів і острівців, а найбільш відомі острови: Паг, Углян, Сілба, Вір, Муртер, Пашман, Крапань, Іж, Зларін, Молат, а також острови, що належать Національному парку Корнаті та парк природи Телащіца на Дугому острові . На багатьох островах Далмації можна побачити старовинні кам’яні стіни, між якими зростають оливкові дерева та виноградники, що розповідають історію старих людей та місцевих жителів про життя островитян.
Серед краси північної Далмації можна виділити три Національні парки: Національний парк Корнаті, Національний парк Крка, Національний парк Пакленіца. Національний парк Корнаті – це безліч із 140 островів, острівців та рифів. Виняткова віддаленість берегів, численні затоки, чисте море, акваторії багаті на рибу роблять Національний парк Корнаті справжнім раєм для яхтингу. Національний парк Крка займає площу близько 142 м2, а річка Крка – її феномен, так як пробиваючись до моря на своєму шляху формує численні озера, водоспади і бурхливі потоки. Це Парк природи Телащиця та Парк природи Вранське озеро. Водний Парк природи Телащиця – одна з найкрасивіших і найпривабливіших для любителів водних видів спорту затока. Глибина його 8 км. У Телащиці знаходиться і природний феномен – солоне озеро Мир, до якого веде пішохідна стежка і яке зазвичай тепліше за море. Парк природи Вранське озеро є найбільшим природним озером в Хорватії. Головна його характеристика – особливий орнітологічний резерват, який завдяки збереженому численним заростям очерету, внесений до списку важливих орнітологічних районів у Європі (224 види птахів).
Великі міста північної Далмації: Задар, Шибеник, Біоград на морі, Водісі, Примоштен, Рогозниця, Св. Філіпп і Яків, Скрадін, Стариград – Паклениця, Піровац. Багата історія дає нам можливість у кожному місці цього краю знайти шматочок минулого, але все це тісно пов’язане з сьогоднішнім життям місцевих жителів.

Маршрут оренди яхт у Північній Далмації.

Відправлення Zadar
Дистанція чартера: 150 морських миль

початок оренди (чартера) яхти
1 день: Прибуття
2-й день: Задаро. Дуги Оток (Тілащиця Бей) (32 nm)
3-й день: Телащиця бей – о.Зір’є (28 nm)
4 день: о.Зір’єСкрадін (19 nm)
5 день : Скрадіно. Муртер (Бетіна) (28 nm)
6-й день: Бетіна – о. З Велі (25 nm)
7-й день: о. З ВеліЗадар (18 nm)
8-й день: Відбуття. Закінчення оренди (чартера) яхти

Залишити відповідь