Оренда яхт на острові Віс

Площа острова Віс – 90,3 км2, населення – 3 637 осіб. Острів Віс – найдальше розташований від материка серед населених островів Адріатики. Найбільші населені пункти – міста Віс (1 960, перепис 2001) на східному березі острова і Коміца (1 677, перепис 2001) на західному. У м. Віс є поромна пристань, що сполучає острів з о. Хвар і материкове місто Спліт. Населення зайняте туристичним обслуговуванням, рибальством, виноградарством.

Що робити на острові Віс:

  1. м. Коміца – місто рибалок. Тут ловляться найкращі лангусти та інші дари моря у Хорватії. Рекомендується перевірити рибні ресторанчики, а також цікавий музей рибальства, розміщений у старовинній вежі фортеці.
  2. З’їздити до м. Віс – гарне старовинне містечко. Тут є Францисканський монастир XVI століття, побудований на руїнах грецького та римського театрів, кілька церков та палаців XVI та XVII століть.
  3. Сходити на яхті до “Блакитної печери” – розташованої на крихітному острівці Бішево, який знаходиться зовсім поряд з Висом. Унікальний грот, у якому завдяки ефекту заломлення світла у воді всі люди та предмети здаються залитими блакитним сяйвом.

Залишити відповідь